KaliberInfo

US Secret Service: új sniper-puskát keresnek

USSS Counter Sniper (kb. orvlövész-elhárító) a mostani felszerelésével

 

A pénzhamisítás elleni küzdelemmel és – ami sokkal ismertebb – a politikai vezetők védelmével foglalkozó amerikai szövetségi ügynökség, a US Secret Service (USSS) alig 10 nappal a Trump elleni merénylet után kibocsátott egy Request For Proposals-t (RFP – ajánlatkérést), melyben új mesterlövészpuskák beszerezésére kér ajánlatokat az iparági szereplőktől.

https://sam.gov/opp/5c32e13290e840238e1aa555e180585d/view#general

A fenti “Precision Bolt Action Rifle System” kiírás alapján 30 db hangtompítós (Thunder Beast Arms Magnus-SR 30 vagy Ultra9), forgó-tolózáras  mesterlövészpuskára van szüksége az ügynökségnek, plusz ezekhez 110 db póttárra, 30 db cserecsőre és egyéb alkatrészekre. A fegyvernek multikaliberűnek (.300 Winchester Magnum, .300 Norma Magnum, .300 Precision Rifle Cartridge, .308 Winchester átalakíthatónak) kell lennie, de alapvetően a szállított fegyvereknek meg kell tartaniuk a jelenleg is használt .300 Win. Mag. kalibert. A fegyvernek léteznie kell balkezes kialakításban is.

(A feleslegesen nagyon részletes kiírás alapján feltették a kérdést, hogy vajon melyik márka pontosan melyik SIG Sauer modelljére írták ezt ki?:-))

Jelenleg az USSS Remington 700 long actions szerkezetre épülő, épített mesterlövészpuskákat használ, melyek az Accuracy International AX vázrendszerre (chassis system) vannak építve, .300 Win. Mag. kaliberben.